Curieuze koriander

Koriander heeft een zeer lange geschiedenis als medicijn en keukenkruid. Het is afkomstig uit het Midden-Oosten en het Middellandse zeegebied.

In de Middeleeuwen werd het gebruikt in een liefdesdrank. Vandaag wordt het veelvuldig gebruikt in de Chinese, Indische en Peruviaanse keuken.

Koriander kiemt normaal héél moeilijk maar een nachtje in licht gezouten water voor het zaaien doet wonderen. Het plantje groeit vrij snel maar wanneer de temperatuur te hoog is, samen met een lange belichting, heeft de plant de neiging om op te schieten. Koriander is één-jarig en is in het beste geval 12 maanden productief.

Koriander is goed voor de vertering, is opwekkend en heeft een antibacteriële werking.

Gebruik de verse blaadjes in soepen en in curry- en rijstgerechten net voor het opdienen. Meer en meer wordt koriander gebruikt in delicate aperitiefhapjes.

Zaden weken voor het zaaien
Ja, in zout water
Zaaidiepte
5-6 mm
Licht nodig om te kiemen
Nee
Optimale temperatuur om te kiemen
>=20°C
Tijd van zaaien tot kiemen
2-3 weken
Tijd van zaaien tot een jong plantje (5 cm)
6-7 weken
Tijd van zaaien tot eerste oogst
9-10 weken
Moet de bloei worden voorkomen
Ja
Verwachtte houdbaarheid
8-10 maanden
Koop Koriander
Botann
Zuidhoekstraat 4
8880 Ledegem